2271040299 Απλωταριάς 13, Χίος alex.georgoulis87@gmail.com
hero image

 

 
 
Οικογενειακό Δίκαιο
Αλέξανδρος Γεωργούλης | Δικηγορικό γραφείο, Χίος
 
Το δικηγορικό γραφείο του Αλέξανδρου Κων. Γεωργούλη με έδρα τη Χίο, γνωρίζει ότι οι οικογενειακές διαφορές απαιτούν λεπτό χειρισμό και η επίλυσή τους βασίζεται, αρχικά, στη σχέση εμπιστοσύνης που αναπτύσσεται ανάμεσα στον εντολέα και στον δικηγόρο και έπειτα στην ανάπτυξη στρατηγικού σχεδίου.

Με σεβασμό προς τον άνθρωπο, ευαισθησία προς το παιδί και με γνώμονα την ευσυνειδησία και τη διακριτικότητα που μας διέπουν, επιλύουμε θέματα, τονίζοντας με ειλικρίνεια τα μειονεκτήματα και πλεονεκτήματα της κάθε περίπτωσης και επιλέγοντας από κοινού τη λύση στο πρόβλημα.

 
 
 
  Οικογενειακό Δίκαιο
Το οικογενειακό δίκαιο, ως ειδικότερος κλάδος του ιδιωτικού αστικού δικαίου, αποτελεί σύνολο νομικών κανόνων που ρυθμίζουν τις οικογενειακές σχέσεις, τις σχέσεις δηλαδή που διαμορφώνονται και αναπτύσσονται στο πλαίσιο της οικογένειας, εκτός από τις κληρονομικές που ρυθμίζονται ειδικώς στις διατάξεις του κληρονομικού δικαίου.
Πρόκειται δηλαδή για τις σχέσεις μεταξύ των συζύγων, καθώς και για τις σχέσεις μεταξύ γονέων και τέκνων.
Ειδικότερα, το οικογενειακό δίκαιο ρυθμίζει αφενός τις κατά κυριολεξία οικογενειακές σχέσεις, δηλαδή τη μνηστεία, το γάμο, τις σχέσεις των συζύγων, το διαζύγιο, την απόκτηση απογόνων μέσω ιατρικής υποβοήθησης, ζητήματα συγγένειας, τη διατροφή μεταξύ μελών της οικογένειας, τις σχέσεις γονέων και τέκνων και την υιοθεσία, και αφετέρου τις οιονεί οικογενειακές σχέσεις, όπου τα μέρη δεν είναι απαραίτητο να είναι σύζυγοι ή συγγενείς, δηλαδή την επιτροπεία καθώς και την αναδοχή ανηλίκου, τη δικαστική συμπαράσταση ενηλίκου και τέλος τη δικαστική επιμέλεια ξένων υποθέσεων.
 

 

 

 

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ

για να συζητήσουμε την υπόθεση που σας απασχολεί και μαζί να βρούμε την ιδανική προσέγγισή της.